.
تفاهم نامه همکاری بین مرکز تحقیقات بیهوشی و مراقبت های ویژه،مرکز تحقیقات تغذیه ،گروه تغذیه بالینی دانشکده تغذیه و علوم غذایی
.
تفاهم نامه همکاری بین مرکز تحقیقات تغذیه ،گروه تغذیه بالینی دانشکده تغذیه و علوم غذایی به ریاست جناب آقای دکتر سیاوش بابا جعفری و مرکز تحقیقات بیهوشی و مراقبت های ویژه به ریاست جناب آقای دکتر فرید زند در آذر ماه به امضاء رسید.
برابر مفاد این تفاهم نامه، این سه مرکز در ارتباط با برنامه های مشترک آموزشی، ارائه خدمات مشترک پژوهشی و راه اندازی ماژول ثبت حمایت تغذیه ای(روده ای و وریدی) در بیماران ICU به عنوان بخشی از سامانه ثبت مراقبت های ویژه ایران، با هم همکاری خواهند کرد. این سامانه یکی از ماژول های رجیستری IICUR است که هدف اصلی آن اندازه گیری پیامدهای مرتبط (عوارض، مدت بستری، مدت وابستگی به تنفس مکانیکی، بقا، هزینه درمان...) با دریافت حمایت تغذیه ای (تغذیه روده ای و وریدی) در بخش ICU است.
سامانه ثبت مراقبت های ویژه ایران (Iran ICU Registry) تنها رجستری ICU در ایران می باشدکه هدف اصلی آن تعیین شاخص های مهم عملکردی بخش مراقبت های ویژه است. حمایت تغذیه ای بخش روتینی از مراقبت بیماران بدحال است .حمایت تغذیه ای مناسب می تواند نتایج درمانی را بهبود بخشد و حتی امکان مرگ و میر را کاهش دهد. با توجه به شیوع و عوارض سوتغذیه در بیماران ICU و هزینه ای که برای بیمار و سیستم مراقبت کشور به همراه دارد، حمایت تغذیه بیماران ICU نیاز به توجه ویژه ای دارد. نظر به اهمیت و نقش نظامهای ثبت بیماری و پیامدهای سلامت به عنوان ابزاری موثر برای تعیین اثربخشی مداخله تغذیه بالینی، رفع مشکلات مرتبط با سوء تغذیه و گسترش تحقیقات علوم پزشکی و بهداشتی راهاندازی این ماژول و ارتقاء سامانه ثبت مراقبت های ویژه در جهت تامین دسترسی و مدیریت منابع امری ضروری به نظر میرسد.
دیگر اهداف اختصاصی این تفاهم نامه عبارت اند از:
- طراحی ماژول سیستم ثبت حمایت تغذیه ای (تغذیه روده ای و وریدی) در رجیستری مراقبت های ویژه ایران
- توسعه زیر ساختهای لازم جهت راه اندازی سامانه ثبت حمایت تغذیه ای (تغذیه روده ای و وریدی) در بیماران بستری بخش های مراقبت های ویژه
- ایجاد بستر مناسب جهت تولید شواهد و ارزیابی وضعیت خدمات بالینی به بیماران بستری در بخشهای مراقبت های ویژه
- ایجاد بستر مناسب جهت توسعه کمی و کیفی تحقیقات علوم پزشکی
- شبکه سازی و ارتقاء همکاری های تخصصی گروههای تحقیقاتی به منظور ارتقای شاخص های سلامت کشور در زمینه مراقبت های ویژه و تغذیه
نظر دهید